För- och nackdelar med ett betalkort

Den stora fördelen med att ha det lite mer begränsade betalkortet är just att det är en aning mer begränsat. Allt du handlar under månaden samlas och sedan anländer en samlad faktura till dig i posten. Det ger dig en mycket bättre överblick över vad du ska betala och hur mycket du har spenderat. Det är också så att du måste betala allt på samma gång. Alltså i en klumpsumma. För personer som inte alltid har 100 % koll på sin ekonomi kan det vara en stor fördel, eftersom det är lättare att hålla ordning på alla sina utbetalningar. Gör du betalningen i tid slipper du även ränta.

Nackdelen med ett betalkort är också dess begränsning. En del personer vill ha möjligheten till att del-betala och då duger helt enkelt inte ett betalkort. Då är det ett kreditkort du borde sikta in dig på. Ett kreditkort är alltså exakt samma sak som ett betalkort, fast du har fler alternativ.

Något annat som kan ge betalkortet lite av ett dåligt sken är att det inte finns någon bestämd maxgräns för hur mycket du kan spendera. Det är alltså upp till dig att veta hur mycket din budget klarar av.